Skåne vackert som en tavla!

”Det är den enda färg Gud blandade två gånger innan han var nöjd” –citat Björn Ranelid

rapsbild1

Ja, vad skall man säga? Vilka dagar vi har haft i Skåne och på Österlen. Det är närmast osannolikt hur vackert det är och har varit de senaste veckorna. Allt, ja verkligen allt, har blommat samtidigt i år! Äppelträden, rapsen, kastanjerna, körsbärsträden, ”you name it!” Vi har suttit under de blommande äppelträden och samtalat. Jag har funderat på vad lycka egentligen är. Ja för vad är egentligen lycka? Är det massor av prylar eller tid med sin familj? För mig är svaret enkelt, lycka för mig är tiden med familjen!Emelie rapsbild

Satt på tåget hem från Danmark idag och läste en underbar artikel i Kvällsposten om min favoritförfattare och förebild Björn Ranelid, som fyller 65 år idag. Det stod att Björn inte önskar sig presenter till födelsedagen utan kärlek från sina vänner och sin familj! Jag tänker ofta på vilken oerhört duktig författare och ödmjuk person som Björn Ranelid är, och jag skriver ofta om honom på bloggen. Fina förebilder som Björn växer inte på träd, och det skall vi uppskatta mer i vårt land.

På tal om tavla, jag fick en härlig överraskning på posten igår från USA, det var våra vänner Tessa och Ivor, som hade skickat en förstoring i canvas på ett foto som jag hade skickat till dem på e-mail när Tessa fyllde år.

Tessa blev så glad för bilden jag hade skickat till henne och som jag hade tagit här hemma i trädgården tidigare i vår, så hon lät framkalla en till sig själv och en till oss i canvas, som hon sedan skickade till oss hela vägen från USA…Min tavla1Tavlan var fantastisk vacker, och den påminner mig nu om mitt och familjens viktiga projekt! Det tar bara sådan tid, men jag längtar, det skall bli så roligt! Det är ett livslångt projekt kan man säga, hela familjen är engagerad…

Ha det bra alla fina människor där ute och Grattis till födelsedagsbarnet Björn Ranelid!

Maria under äppelträdet1 med vs

 

 

                                             https://www.facebook.com/Pqinspiration

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved

Det här inlägget postades i Barn, Björn Ranelid, Familj, Österlen, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.