Glad Påsk, God Påske!!!

Utsikt från taket Emporia över Öresundsbron

Att Skåne en gång i tiden har tillhört Danmark, det märks så här i påsktider. Det kommer massor av danskar över Öresundsbron varje dag nu för att fira påsk, och för att shoppa. Ett populärt shoppingställe är bland annat det fina köpcentret Emporia som ligger i Malmö/Hyllie. Så här vacker utsikt är det över Öresund och Öresundsbron från Emporias takterass!!!

Färgade hus i Ystad copy

Ystad är ett annat populärt ställe att shoppa i. Idag när jag strosade runt i de vackra Ystads kvarteren så hörde jag många påsklediga danska familjer och för mig som arbetar i Danmark så är det ganska självklart att vi här nere är nära våra danska grannar. Jag såg till och med en dansk påskkärring på gågatan, från Hos Morten café.

Påskgumma Ystad

Hos Morten café är ett danskt café som bland annat har goda danska smørrebrød på menyn. Ett annat favoritcafé är  Söderberg och Sara som har fantastiskt ekologiskt fikabröd och kaffe. Även det kan varmt rekommenderas!!Söderberg och Sara

Påsklilja 2013

                                                       Glad Påsk, God Påske!!!

 

https://www.facebook.com/Pqinspiration

 

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved

Det här inlägget postades i Danmark. Bokmärk permalänken.