Välkommen sköna gröna maj…….

Idag är det den 1:a maj, och det är skönt med en ledig dag. Ja, ledig och ledig, en sådan här dag är det mycket som skall fixas på hemmafronten när man bor i villa.

Som tur är hjälper barnen till med en hel del, sonen klippte gräset, det var första gräsklippningen för i år!

Dottern hjälpte till att dra ut spikar ur plankor bland annat. Vi är igång och renoverar pergolan, så alla plankorna skulle bort för att snart ersättas med nya.

Som tur är har vi strålande vackert väder idag. Det är inte alltid som maj månad börjar så här fint. Till och med igår på Valborgsmässoafton var det riktigt varmt och soligt väder.

Det är lite ovanligt faktiskt. De flesta minnen som jag har i alla fall är att Valborgsmässoafton då står man och fryser och fryser. Jag är uppvuxen i Kiruna, och där var det oftast riktigt kallt.

Tyvärr så är hela Sverige lite för kallt för min och familjens smak, men en sådan här dag som idag, då kan man passa på att verkligen njuta. Det är inte bara jobb ute, det är också avkoppling .

Oh vad jag älskar den sköna härliga ljusgröna grönskan som man bara ser så här års.

Överallt runt huset är det nu utslagna träd, och buskar. Nu väntar jag bara på blommande äppelträd, och rapsfält. För snart kommer även det…….                                       hjärtligt välkommen sköna gröna maj……

 

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved.

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Barn, Familj, Livskvalitet i familjen, Österlen. Bokmärk permalänken.