Spara inte på barnen, de är vår rikedom!

Hej alla som idag har hittat min blogg Starka familjer

Idag har jag fått med en artikel på Newsmill, jättekul! se länken nedan:

http://www.newsmill.se/artikel/2011/04/01/vem-lyssnar-p-barnen

I onsdags kom ett pressmeddelande ifrån skolverket om att barngrupperna i våra förskolor bara ökar och ökar. Det är inte ok, eftersom det redan ser mycket ansträngt ut i barnens miljöer i förskolor och fritidshem.

Jag tillhör en av de förskollärare som under 30 år arbetat ute i de svenska förskolorna, och jag vet verkligen hur barnen och personalen kan ha det i verkligheten.

Detta sparande på barnen måste nu få ett stopp.

De små oskyldiga barnen kan inte själva se till att deras miljö i förskolor och på fritidshem blir skyddade i en lag, och de kan inte heller se till att minska barngrupperna.

Till alla er som är föräldrar vill jag nu säga, ge inte upp, och kämpa vidare för  barnen skall få det bättre i sina förskolor och på fritidshemmen.

Här kommer en artikel ifån Ystads Allehanda där jag uppmanar föräldrar att protestera mer emot alla besparingar i förskolor.

Läs gärna följande länk, som fortfarande är högaktuell.

http://www.ystadsallehanda.se/tomelilla/article766471/Hon-vill-att-foumlraumlldrar-ska-varingga-protestera.html

Vi måste också se till att föräldrar som vill vara hemma med sina barn, eller välja andra alternativ,  nu kan få bättre möjligheter till det genom bättre politiska beslut för alla familjer.

Barnen är små och de behöver sina föräldrar och vuxna som förstår att de är de viktigaste medborgarna som finns i vårt land.

Spara inte på barnen, de är allas vår rikedom!

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Barn, Den svenska förskolan, Maria von Schantz - artiklar/articles. Bokmärk permalänken.