Den skånska sommaren…..

Ja, då är juli månad slut, och augusti månad påbörjad. För oss här i Skåne har det sista veckorna i juli varit ovanligt mycket regn för årstiden. Det har inneburit att en hel del nödvändigt inomhus jobb för mig blivit gjort. Nu ser det i allafall ut som om det har vänt och nu strålar solen igen som sig bör.

Jag glädjer mig också över ett möte med min kusin Charlotte som bor i Malmö. Vi träffades åter nu i slutet av juli, efter att inte ha setts på väldigt många år. Det var ett mycket positivt möte, det tyckte både jag och barnen, och det känns roligt att lära känna varandra. Jag är uppväxt i Kiruna och hon i Skåne, så tillfällena när vi har setts genom åren har inte varit många tyvärr, men det får vi se till att ändra på nu 🙂

Igår var det Elin dagen, och min dotter hade namnsdag. Elin är inte hennes tilltalsnamn, men det var ändå värt att fira tyckte både hon och vi förstås. Dottern som är 9 år, bestämde sig för att hela familjen skulle bli bjudna på namnsdagstårta ute i trädgården. Tårtan villle hon själv baka.

Sagt och gjort, hon handlade själv alla ingredienserna och satte igång med tårtan. Så här fin och god blev den.

Så här glad blev hon, och eftersom solen nu har återvänt, blev det också en tur ner till en av våra fina stränder här nere vid ystadskusten.

Skratt och lek och bus i vattnet är aldrig fel, och det känns som om augusti månad har startat bra.

Äntligen kom den igen,

                                                    den skånska sommaren….

 

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Sommar. Bokmärk permalänken.