Det internationella arbetet börjar att ta form….

Alltsedan jag bodde i USA i början på 1980-talet så har jag varit internationellt inriktad och önskat att få arbeta utomlands. Jag gjort en del internationella föreläsningar och arbetat i Danmark i ett år, förutom vistelen i USA.

Som egen företagare står världen öppen idag, och det är lätt att arbeta utomlands, förutom just i USA då som har sina egna tuffa regler för arbetstillstånd och dyligt. USA var under många år en dröm för mig och familjen, men det känns idag inte så lockande på grund av det tuffa ekonomiska läget i landet.

Idag är jag och familjen mycket mer intresserade av Frankrike än av USA. Vi gjorde en resa till Languedoc i vintras, och träffade där bland annat andra svenskar som valt att bosätta sig där. Fördelen idag med internet är ju att man i stort sett kan bo var som helst och fortfarande arbeta i Sverige, eller i andra länder. Just precis så är det för mig och min familj. Vårt arbete som handlar om barn, familjer och musik, är universellt.

Mitt arbete i Danmark har gett många avtryck och mersmak för det internationella arbetet, och jag bara älskar danskarnas mer glada och avslappnade stil. Det finns förstås problem i Damark med, och jag har som målsättning att göra ytterligare insatser för barn och föräldrar där med mitt arbete. Det är just nu under planering. För som egen företagare är man aldrig riktigt ledig, trots att det för de flesta andra är semestertider.

Det är ganska fantastiskt, att bara man kör över Öresundsbron, då händer det något inom en, och man blir extra glad. Iallafall gäller det mig. Tänk att Danmark är så nära härifrån Skåne, och att Öresundsbron kommit att betyda så mycket för såväl svenskar som danskar.

Ja, när jag kommer över bron då blir jag glad, och det internationella arbetet börjar att ta form….

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt.

 

 

 

Det här inlägget postades i Barn, Danmark, Familj. Bokmärk permalänken.