Det börjar våras!

Ja, äntligen, nu har våren kommit till Tomelilla! Våren är verkligen efterlängtad och visst märks det att människor är extra glada. Jag ser såväl små som stora glada ansikten vart jag än går.

vårlök i Tomelilla mars 2011

Vintergäck på tomten

Våren ger oss också kraft att starta på nya projekt och det är precis vad jag nu gör genom  min nya blogg Starka familjer. Nu kan jag skriva direkt till alla föräldrar och andra som vill ha en bättre värld för våra barn.

Idag har jag och min flicka varit ute och cyklat i det fina vårvädret. Vi matade fåglarna vid kolonilotterna och de var verkligen hungriga. Det är vardagslyx att få ta en cykeltur med sitt barn i strålande solsken.

Min son är även han ute i det vackra vårvädret och åker sparkcykel med sin kompis. Jag såg dem precis genom fönstret när de for förbi glada i full fart.  Visst är det härligt med vår!

Dagen påminde mig också om hur viktigt det är att ta vara på tiden med sina barn, och om en annan artikel som jag skrivit tidigare, på våren 2006 i nättidningen Hemmaföräldrar.

Artikeln heter ”Äntligen börjar det våras för familjen”, och den handlar om när jag och min dotter var på FN.s familjedag i Stockholm den 13 maj 2006. På den tiden bodde vi på Ingarö i Stockholms skärgård.

Artikeln  som jag skrev då för ca 5 år sedan har fortfarande ett brinnande aktuellt innehåll. Barnens miljö i förskolor och fritidshem är fortfarande inte skyddad av någon lag trots att det är 2011, och trots att politikerna vet om att det behövs. Det tycker jag är mycket upprörande. Det är också än fler barn som uppger att de mår dåligt enligt BRIS. Det ringer allt mer i BRIS sk nödtelefoner och i år har det varit mycket värre än någonsin. Barnen klagar mest på att de saknar någon vuxen att prata med. Skall det verkligen behöva vara på det viset?

För mig är barnens frågor, ja det som jag skriver om här oerhört viktiga och jag ger inte upp. Tvärtemot, nu samlar jag all kraft och ser fram emot ett mer barnvänligt samhälle.

Idag när våren så fint gör sig påmind tycker jag att det är på sin plats att lägga in artikeln här på bloggen. Samtidigt samlar jag ihop all min kunskap och entusiasm i barnens frågor och vänder mig till alla Er föräldrar med ett mycket ljust budskap. Nu våras det, och det börjar spira av utvecklingslust , kraft och glädje. Ta vara på tiden med Era barn och kämpa även för att barnens frågor skall tas på allvar. Kanske det nu på allvar kan börja att våras för familjen.

http://www.hemmaforaldrar.se/maria_von_schantz_kronika_maj.htm

Jag vill också sända en hälsning till alla föräldrar och föräldraorganisationer med budskapet stå på Er! Ert jobb är jätteviktigt och alla barn behöver bli sedda. Det är självklart att vi skall uppvärdera familjens betydelse för samhällets bästa!!

Det här inlägget postades i Barn, Den svenska förskolan, Familj, Livskvalitet i familjen. Bokmärk permalänken.