Om att ha mod, och våga prova nytt…

Mina barn är de två längst till vänster

Är det någonting som jag värderar och ser upp till då är det människor som har mod, och vågar prova nytt. Själv har jag, som många andra fått kämpa mycket för att bli modigare. Minns att jag som barn var modig när det gällde att försvara andra barn som blev mobbade, och det känner jag mig fortfarande stolt över.

Ja, när det gäller att försvara och förbättra för barn, då har jag hur mycket mod och kraft som helst. Det fick den förra förskoleministern Lena Hallengren uppleva i Debatt Sverige direkt i september 2005. Programmet handlade om barnens situation i våra förskolor, och Lennart Persson var programledare.

Jag tror att Sverige skulle bli ett mycket bättre land, om vi alla blev lite modigare. Till exempel att fler människor vågade gå ut och säga sitt hjärtas mening i ämnen som är viktiga. Det är inte politiker som har ensamrätt på åsikter, och i debatten behövs nya röster.

När vi flyttade ifrån Ingarö i Stockholms skärgård till Skåne, då sa många till oss ; ”Vad modiga ni är, som vågar flytta till Skåne”. Jag vet inte riktigt om jag tycker att det handlade om mod, att flytta ett antal mil neråt i Sverige. Men iallafall, flytten betydde mycket som en positiv förändring för oss alla i familjen, för när man gör en förändring då kommer det ofta mycket nytt och positivt med det.

Jag har i och med flytten nu redan hunnit med att arbeta i Skåne och i Danmark och spela och sjunga live, bland annat på radio Active Ystad, där min man och jag spelade och sjöng egna låtar i direktsändning. Jag har också fått nya vänner, bland annat företagarvänner, och även haft företagsutbyte med kvinnor ifrån Tyskland.

Jag har uppmuntrat föräldrar på Österlen att protestera mer när det gäller nedskärning inom förskola och skola. I juni 2009, var duktiga journalisten Jenni Dahlgren från Ystads Allehanda här hemma och intervjuade mig i detta ämne.

Men om man skall våga vara modig och prova nytt, då krävs det ibland att man kan bryta upp ifrån invanda mönster, trots att det innebär en hel del oväntade upplevelser som kan vara både positiva och negativa. Men det är väl det som är charmen med livet, att inte riktigt veta vad som väntar bakom hörnet.

När det gäller mod och karuseller, då har jag under de senaste åren inte varit direkt modig. Det var annat som liten, då vågade jag kasta mig ut i diverse åkattraktioner.

Idag nöjer jag mig mest med att vara imponerad av mina barns mod, när de kastar sig ut i alla tänkbara karuseller på sommarlandet Tosselilla, som ligger här i Tomelilla. Tosselilla som är ett miniparadis för såväl liten som stor, med ett stort utbud av bassänger, vattenlek och tivoli.

Men eftersom det här blogginlägget handlar om mod, då kan inte jag ”kasta in handuken”, jag bara måste prova Extreme Fly, för hur svårt kan det va?, Ja det gäller ju  att ha mod, och våga prova nytt…

Obs, mina skor längst upp i bild!

Jag måste erkänna att det var tufft, och jag var inte så kaxig efteråt.

Men vi hade verkligen en toppendag på Tosselilla!

Glad  midsommar!!

önskar Maria

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt.

Det här inlägget postades i Barn, Familj, Lek. Bokmärk permalänken.