Lycka till ikväll Owe! Du är en redan en vinnare <3

Yippie, vaknade till riktigt fint vårväder i Skåne idag! Och ikväll skall jag se på Melodifestivalen, tack vare Owe Thörnqvist. En fantastisk man och musikaliskt geni som roat svenska familjer i generationer.

Det är galet häftigt att Owe Thörnqvist som snart fyller 88 år, är så i ropet fortfarande, och gör en sådan succé. Han är född 1929, två år efter min mamma Margit, som skall fylla 90 år i höst, och han gjorde sin debut redan 1953. Amazing!

Vi i vår familj har alltid älskat Owe och hans fantastiska låtskatt, det har också våra barn, som var överlyckliga över Titta titta, Varm korv boogie, och Dagny med mera med mera.Vi har helt enkelt haft vansinnigt roligt till hans musik genom åren!

 

 

 

 

Emelie 2011 och 2016, på piano och gitarr<3

Owe är inte bara ett musikaliskt geni, och en underbar artist, han är också mycket trevlig och ödmjuk som person. Han visar också oss alla att ålder bara är en siffra, han är en riktig käftsmäll för den svenska åldersfascismen, som även ett annat musikgeni Lasse Holm har uttalat sig om här:.

Jag tycker det är skrämmande ett inte äldre människors talanger och kunskaper kan respekteras mer i vårt land. Vi behöver en motkraft som säger att vi bara blir bättre och bättre med åren, med mer kunskaper, erfarenheter och själ och hjärta i det som vi gör. Owe är ett tydligt exempel på detta. Han fortsätter som han alltid har gjort, blir bara bättre och bättre, och han är en fantastisk förebild på så många olika sätt, inte bara musikaliskt.

Att som Owe ha roat så många människor, och fått så många av oss glada under så otroligt många år här i Sverige, gör honom redan till en vinnare, även om han skulle komma sist ikväll. Det spelar ingen som helst roll, även om jag hoppas att han vinner.

Lycka till ikväll Owe! Du är redan en vinnare, en vinnare av våra hjärtan, och grattis på 88- årsdagen!!! <3

Följ Maria von Schantz och Starka familjer på Facebook. Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved.

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Familj, Livskvalitet i familjen, Maria von Schantz - artiklar/articles, Musik, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.