Ett lyckat besök i Köpenhamn!

Det känns verkligen roligt att ha kommit igång med bloggen. Det är verkligen på tiden!

Tänker på vad mycket jag redan har gjort som har varit meningsfullt men som jag inte riktigt tidigare har kunnat dela med mig av till andra. Men nu tar jag igen detta, och det med råge. För mig är min blogg nystart på min fortsatta resa i barnen och föräldrarnas värld. I bloggen kommer jag även att ta upp en hel del av det viktiga arbete som jag redan gjort under alla år samtidigt som jag vill bjuda med er alla på vad som komma skall…

Häromdagen gjorde jag en liten resa till min favoritstad Köpenhamn. Efter att ha arbetat Köpenhamn under ett år, har jag blivit mycket förtjust i staden och människorna.

Speciellt klappar mitt hjärta för  alla barn och föräldrar som jag har lärt känna under den här viktiga perioden i mitt liv och de har gett mig kraften att nu fortsätta min resa.

Syftet med besöket i Köpenhamn den här gången är att börja planera inför andra viktiga kommande projekt, och att börja bygga på dessa ifrån en känsla för staden och människorna som finns här.

Jag började med att träffa min väninna L som också är massör. Jag fick en dejlig fotmassage och det kändes underbart. Därefter åt vi en härlig lunch och talade om allt som vi har upplevt tillsammans som arbetskamrater. Vi har också arbetat ihop på en förskola i Köpenhamn.

Köpenhamnsbild

Därefter flanerade jag runt och hade det underbart, trots en hel del moln på himlen. men det gjorde ingenting eftersom jag var så glad för att vara på plats och bara insupa den underbara atmosfären.

Jag gjorde ett litet stopp vid HC Anderssens staty, och tänkte på vad mycket han har betytt för alla danskar och även för många andra, både barn och vuxna i hela världen.

HC Andersen

Tänk vad en enda person kan betyda för ett land och för så många människor, vuxna som barn. Jag tycker att det är helt fantastiskt och HC Anderssen är definitivt en av mina stora förebilder tillsammans med bland annat Astrid Lindgren och fransmannen Antoine de Saint-Exupéry.

Är det något som jag vill eftersträva med mitt arbete för barnen, så är det någonting liknande. Att ha möjlighet att tala till människor i hela världen om att världen går att förändra och förbättra.

Jag kanske inte kan bli en ny HC Anderssen, Astrid Lindgren eller Saint-Exupéry men jag hopppas att jag kommer att tillföra en hel del nya tankar i vårt samhälle av idag, så att vuxna människor förstår att ta barnens frågor på fullaste allvar. Det tycker jag att alla barn är värda!

Det här inlägget postades i Barn, Danmark, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.