Helt rätt när Björn Ranelid säger ifrån idag …..

Fina äpplen ”Författaren är ständigt en tro högre än livet” – citat Björn Ranelid

I mitt förra inlägg här på bloggen skriver jag om hur flera kulturskribenter har spårat ur, när det gäller recencionerna till Björn Ranelids nya bok: ”Kärleken och de sista människorna på jorden”.

När jag läste recencionerna som jag skrev om i det inlägget blev jag både förbluffad och mörkrädd över den mycket låga nivån som kulturskribenterna höll. Det kan inte vara meningen att en av våra absolut största författare skall bli behandlad med en sådan orespekt.

Idag kan jag till min stora glädje läsa att Björn Ranelid nu har sagt ifrån när det gäller den mobbing som han har utsatts för i åratal av kultureliten. I ett brev till Expressens litteraturredaktör Jens Liljestrand skriver han om detta med sina egna väl valda ord.

Björn Ranelid gör helt rätt idag, och han är värd den allra djupaste respekt av svenska folket och av alla de människor som har makten i sina händer att antingen lovorda, ignorera eller såga någons skrivna verk.

                              Helt rätt när Björn Ranelid säger ifrån idag!!!

Björn i centrum

”The writer is constantly one belief higher than life” – Björn Ranelid

Följ Maria von Schantz och  Starka familjer på Facebook. Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved.      

Det här inlägget postades i Björn Ranelid, Österlen, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.