I äpplets tid…..

 

Äpplen TomelillaJa, nu är definitivt ljuva september förbi och höstmånaden oktober är här. Det kändes minsann den här veckan när jag skulle stå och vänta på tåget  🙁 Usch och fy snart kommer vintern, och inte är det så att jag längtar till den precis…

Men det som är positivt är att det nu är äppelperiod nu här på Österlen, och som några av er redan vet, så är jag särskilt förtjust i äpplen. Ja, det är kanske inte så underligt när jag bor på Österlen, äppelparadiset i Sverige.

Skrev faktiskt en sång som heter ”Äpplet” för några år sedan då vi var rätt nya här i Tomelilla och jag och familjen uppträdde med den bland annat på Tomelilla visfestival 2009. Så här såg det ut på scenen då:

Familjen von Schantz upptråder på visfestivalen i Tomelilla

Vår dotter Emelie var lite av en huvudperson redan då, trots att hon bara var 7 år och hon sjöng så vackert tillsammans med mig. Min man Carl Olof spelade gitarr. Det är förresten Bass Nilsson från Ystads Allehanda som fotograferar oss på bilden ovan bredvid Carl Olof.

Texten under är tagen från Ystads Allhanda och skriven av Pontus Persson:

”En annan barnstjärna stod också på scenen, nämligen Emelie, som är sju år och dotter till Maria och Carl Olof von Schantz, som spelade på Christer Sjögrens gamla gitarr. Familjen von Schantz flyttade från Stockholm till Tomelilla för snart ett år sedan.

– Vi blev helt förälskade i naturen här, berättar Maria, som framförde en hyllningssång till Österlen” 

På tal om äpplen så lämnade min dotter och jag ett alldeles eget bidrag till äppeltävlingen på Österlens matmarknad här i Tomelilla idag. Emelie äpplen

Vårt bidrag heter ”Glace de pommes Osterlen” och är hemgjord glass gjord av egna äpplen, kanel, citronmeliss bland annat och så här fin blev den:

Glace de pommes Osterlen 1

Hur det gick i tävlingen? Vet ej än men rapporterar om det i nästa blogginlägg. Ha en fortsatt härlig söndag!     I äpplets tid…

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved

Det här inlägget postades i Musik, Österlen. Bokmärk permalänken.