Vilka fina smultronställen det finns på Österlen…

Just nu har jag tre veckors semester. Men semester betyder inte att jag är ledig så mycket tyvärr. Som kreativt skapande person, och egen företagare så går alltid fritid och arbete ihop. När hela familjen är samlad hemma som nu på sommaren finns det massor att göra hemma, så det är inte alltid så lätt att få det rätta lugnet, eller den rätta inspirationen för musiken och skrivandet. I veckan när min dotter var på ridläger i Borrby, då kom äntligen tillfället.

Jag passade på att utforska området runt Borrby och då speciellt caféerna, eftersom jag alltid skriver bäst när jag sitter på något trevligt café. Här på Österlen finns det fantastiska ställen att besöka. Jag började med att besöka Kafferosteriets hotell och café som ligger precis utanför Borrby.

Vilket underbart ställe! Vackert var det också både på hotellet, och inne på caféet. Omgivningarna runtomkring är även de fantastiska. Vi befinner ju oss i hjärtat av det fagra Österlen, på platser där konstnärer, författare och musiker i alla tider har hämtat inspiration till sitt skapande, så även jag :).

Eftersom caféet inte öppnade förrän klockan 12.00 så var personalen på hotellet supersnälla och lät mig att husera i deras sköna fåtöljer. Vilka fantastiska människor det finns här nere.

På något sätt så kändes det som att sitta hemma och skriva, men med mycket mer lugn och ro. Utsikten genom fönstret var även den helt underbar.

Nästan precis så här ser det ut även i vår trädgård, men hur ofta tar jag mig tid att bara sitta och skriva hemma. Här fick jag det rätta lugnet till det och självklart drack jag även en kopp av Kafferosteriets riktigt goda kaffe.

Vem får inte inspiration av en sådan här utsikt genom fönstret? Men jag nöjde mig inte med det. När ridlägret var slut för dagen tog jag och min dotter en tur ner till Borrby Strand. Det blev inte så mycket skrivande där, men väl inspiration. Havet har alltid den effekten på mig, men tyvärr kändes luften alltför sval för att min dotter eller jag skulle våga oss på ett dopp i havet.

Är det inte fantastiskt att allt det här finns i närheten? Här nere avlöser de fina stränderna varandra, Borrby strand, Löderups strandbad, Sandhammaren och Mälarhusen. Sanden är vit och len, och utsikten bedårande. Bara värmen kommer så att det går att ta tillvara på sommaren ordentligt, bada och ladda batterierna.

Inne i själva Borrby gjorde jag även en annan upptäckt de här dagarna. Jag upptäckte caféet som heter Rosas Hus och som drivs av Elisabet och Bengt Tegnhed. Jag såg på internet att de även driver Bed&Breakfast. Elisabet som jobbade i caféet de här dagarna är jättetrevlig och bakar himmelskt!

Ägarparet har bott i Stockholm tidigare, men tröttnat på storstaden och trafiken. Nu bor de i Borrby och driver caféet om sommaren. Om man vill sitta på ett vackert café så kan jag rekommendera Rosas Hus. För att inte tala om deras våfflor, de var verkligen goda. Det bästa med stt skriva är att det går lika bra var som helst, och jag lovar här gick det fantastiskt bra.  Vilka fina smultronställen det finns på Österlen!

                                             Bilder och text av Maria von Schantz i Tomelilla

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Österlen, Sommar. Bokmärk permalänken.