Musik för en bättre värld!

I mitt arbete för en bättre värld och för barn och familjer så betyder musiken oerhört mycket. Det kanske ni redan har sett som har läst om mig på sidan Om.

Jag har spelat piano sedan barnsben och det har skänkt mig  fantastiskt mycket glädje.

I mitt arbete som förskollärare har jag också spelat och sjungit i stort sett varje dag med barnen och det har varit uppskattat av alla. Med musiken skapar man en fin och glad stämning och det leder också till att man får en gladare arbetsplats.

Som förskolekonsult har jag även varit med och skapat goda arbetsmiljöer i förskolor och på andra arbetsplatser. Det är alla barn och pedagoger värda!

Genom åren har jag utvecklat min musikaliska förmåga till att även göra egen musik. Det har blivit en hel del barnmusik och även andra sånger som ofta har ett ljust budskap.

Tillsammans med min man Carl Olof som är mycket duktig och erfaren gitarrist  har jag allt sedan mina barn föddes (ja, faktiskt redan när de låg i magen) skrivit och spelat egna sånger som vi haft nytta av i vår egen familj.

Vi har även uppträtt en del offentligt och varit med och utvecklat olika projekt, just med syftet att vara med att skapa en bättre värld.

Området som jag brinner mest för är barn och familjer, och det är förstås därför som jag startat bloggen Starka familjer.

Vi har också blivit uppmärksammade en hel del i media just för vårt musikintresse kombinerat med ett starkt engagemang för människor, så väl stora som små. Bland annat i kommuntidningen Gladan här i Tomelilla och i Ystads Allehanda. Vi har också deltagit på radio i radioprogrammet Äntligen måndag med Katarina Litzberg och sjungit live.

Läs gärna mer om oss här:

http://www.ystadsallehanda.se/tomelilla/article740336/Fokus-paring-barn-musik-och-stillhet.html

Trots att det står ”fokus på barn-musik- stillhet” i artikeln ovan så händer det ibland nästan att taket lyfter av all musik. Det är inte bara vi i familjen som spelar utan även andra som vi känner och barnens kompisar.

Lite olika skojiga projekt har vi också haft, bland annat Chabo:s rockskola. I Chabos rockskola får barnen prova på intrument som de är intresserade av och själva vara med och styra vad som de vill lära sig.

Barn är ofta genuint intresserade av musik och musiken i sin tur leder till att de utvecklas bra även inom andra områden.

Häromdagen var en av barnen här och gjorde sin prao, och jag passade på att fråga henne vad som är det bästa med musik. Hon svarade att hon blir så glad av musik, ja nästan lite sprallig och att det är jättekul att få lära sig ett instrument.

Jag frågade henne om hon har någon idol och hon svarade glatt att det har hon nämligen Michael Jackson.

Jag frågade henne också om vad som är det bästa med Chabo:s rockskola och hon svarade att det är att Chabo förklarar allt så bra.  Han är också bra på att lyssna. Man vågar helt enkelt prova och får vara med att bestämma vad man vill lära sig. Det absolut roligaste har varit att få spela elgitarr.

Det bästa med Chabo är att han har tålamod och låter mig på prova på olika låtar och instrument. Han är också bra på att lära ut.

På praon idag har hon fått lära sig en hel del om hur det fungerar med musikdator och mixern. Hon har också själv fått prova på att spela in och det har varit jättekul.

Jag frågar också henne slutligen om hon tror att hon kommer att hålla på med musik i framtiden och då ler hon och  svarar ”självklart”.

Drömmen för henne är att få spela i något band, eller vara med i idol eller melodifestivalen i framtiden.

Jag passar också på att fråga en av föräldrarna till ett av barnen som varit med i projektet Chabos rockskola om vad hon tycker att musiken har gett hennes barn.

Hon svarade att barnen är mycket gladare och att det har blivit mer öppna som personer. Musiken har även utvecklat dem mycket både individuellt och tillsammans med andra barn.

Ja, visst går det att skapa en bättre värld med musik, eller vad säger ni?

Yeah let´s rock

Här på bloggen Starka familjer kommer jag att fortsätta att skriva om musik och kanske även framöver lägga in lite av våra egna låter.

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Maria von Schantz - artiklar/articles, Musik. Bokmärk permalänken.